12 Важни правила при залозите на живо ...

Дискусия в 'Стратегии за залози на живо', започната от djokando, 4 Май 2018.

 1. djokando

  djokando Administrator Екип 3mart

  Независимо от всичко изложено в интернет пространсрвото за залозите на живо - стигнал съм до един извод, че при залозите на живо, ако не се спазват определени правила просто е много трудно да се надхитрят букмейкърите! Затова за този вид залози трябва да спазвате няколко добре избистрени правила:

  1 На първо място, когато залагане живо трябва да имате добре избистрени стратегии за залагания. Аз ще Ви дам с примери няколко практически съвета в този аспект като не бих се ангажирал да твърдя, че те са най-правилни, но според мен, ако се следват бихте имали успех. Все пак трябва да сте наясно, че всяка стратегията може да се провали във всеки един момент. Независимо от това, което показва статистиката, нищо не е сигурно в спорта. Аутсайдерът може да Ви изненада, или някой играч да получи червен картон, даден тим да остане с 9 състезатели на терена. Залагането по време на игра Ви предоставя възможността да вземете тези фактори под внимание, но много често и това не би ви било в помощ.

  2 На второ място ви препоръчвам да спазвате изключителна дисциплина и контрол върху своите емоции, изблици и всякакви пристрастия.

  3 На, трето ви е необходимо да бъдете изключително гъвкави и мобилни, както и да сте в състояние да мислите креативно. В никакъв случай не трябва да се действа на хаос, да има във вас прибързаност или пък да се панирате при различните ситуации. Хубаво когато сте в най-добра кондиция, имате безупречно хладнокръвие и сте изключително спокоен именно тогава да се захващате със залози.

  4 Четвърто, и то много важно правило е да бъдете на всяка цена спокойни, хладнокръвни с бистър ум, защото паникьосвайки се вие сте склонни да залагате на сляпо пари на мачове на живо, само защото друг от залозите ви е губещ. И така влизате в един обръч от необмислени залози, който би ви довел до нежелан резултат. Доброто настроение може да се свърже пак по някакъв начин с енергията и заряда. Когато един играч е весел, в настроение, избира срещите с голяма охота, той познава невероятни опции и то с лекота. Ама, когато на даден играч му е криво набарва възможно „най-възможния” мач с нисък коефициент и по традиция се дъни.

  5 Пето, никога не залагайте На живо прекалено много мачове (Над 5 двубоя) или пък срещи с огромни коефициенти само и единствено за да компенсирате губещ залог.

  6 Шесто, умелият играч има определен бюджет, който не превишава при лоша развръзка на нещата. Тази определена от вас сума не бива да бъде превишавана в никакъв случай. Само така ще може да контролирате себе си, за да се опитате да възстановите баланса. Накратко, залозите на живо дават големи възможности за печалби и често коефициентите при тях са доста по-апетитни от тези преди началото на срещата. Въпреки това, тук лесно може да се паникьосате и да хвърлите безразсъдно пари на различни залози. Винаги имайте план и си поставете таван на средствата за този тип залагания. Имайте и план за изход – как да извлечете максималното дори от губеща позиция.

  7 Седмо, трябва да имате подходящ резервен план преди началото на срещата и да го използвате в случай на неблагоприятен сценарий.

  8 Осмо, златното правило - Бъдете търпеливи. Ако сте търпеливи в началните 20:00-30:00 минути може да почувствате как се развива срещата и дали фаворита наистина има шанс да спечели, дали биха паднали голове в оставащото време, на къде биха се наклонили нещата в следващите минути и т.н. До този момент коефициентите за победа на фаворита ще са скочили, защото една трета от срещата вече е минала – така ще може да вземете по-висок от първоначалния коефициент. Може да се възползвате и от опция за Над 1.5 или Над 2.5 гола, та дори от тази за Двата отбора да отбележат гол в мача или да го направят след почивката. Съчетанието между Залог на живо и гледането на срещата е изключително важно.

  9 Девето, ако може да съчетаете залозите на живо с гледането на срещата, то нещата могат да имат много по-голям ефект. По този начин може да следите и предвиждате развоя на двубоя, или пък да разберете кой отбор или играч е в топ форма, има ли напрежение в мача, рефера подпира ли тънко даден тим. Може да предугадите обръщане на мач от изоставащ отбор, или пък да видите, че даден отбор се е устремил за още голове.

  10 Десето, залагайте на вашата Интуиция
  Има хора изключителни пророци, които често предугаждат изумителни неща, които биха се случили на терена. Статистиките и числата са много важни за залаганията по време на игра, но не забравяйте да използвате интуицията си. Когато имате богат опит тази интуиция има най-голяма стойност, предусещането ви има най-голяма тежест. За мен, който е казал, че историята не се повтаря – греши. Особено във футбола много често се случват идентични неща с минали периоди. Много често сам в себе си съм пророкувал уникални неща, но не съм имал смелостта да ги изричам публично. Така е и при залагащите, те в голяма степен си казват: Ту..., така си и мислех, че Наполи ще вкара от дузпа, ама що не го пуснах” или пък: „Знаех си, че Атлетико (Мадрид) ще вкара в последните минути и ще би е с 1:0, но нямах смелост за го пусна.”
  Други зевзеци пък твърдят: „Когато играя права колонка – не става, а когато не ги пусна – излизат” или „ „Един път да не ги играя и те да излязат”. Спорно е дали наистина е така, както го казват, но ще ви доверя едно изпитано правило. Едно е да се дават прогнози писмено, например в социалните мрежи, друго е да консултираш някои какво да играе, трето е самият ти да играеш.” Защо е така е доста интересно и е тема на друга беседа. Само ще вметна, че проблема е свързан с психологическата бариера свързана с различната отговорност за всеки от трите примера. Затова ви казвам, че най-много се печели, когото даден човек не е обременен, играе за удоволствие и не му тежи бремето на голямата отговорност. Най-губещият хазартен играч е този, който го играе под изключителен стрес и напрежение, който търси избиване и реабилитация за предишни неуспехи.
  Бих ви дал и още един пример, че едно е да си мислиш наум как би завършил мача, друго е да го изречеш пред приятели какво ти е мнението за неговия развой. Не ви ли се е случвало пред много хора да твърдите, че отбора „Х” ще победи, тима „Y” и то почти винаги да се случи точно обратното. А в друг случай си мълчите, пак желаете вашият тим да победи, но не го изразявате публично и нещата се нареждат както вие сте ги искали.

  11. Единадесето, нуждаете се от отдаденост. Нямам как да извършвате няколко дейности с залагането. Всяка разконцентрация би била във ваша вреда.
  Необходима е и комбинация между инстинкт, аналитична мисъл и познаване на историята на тези развръзки.

  12 Дванадесето, Внимавайте с алкохола и други опиати, когато залагате. Ако сте в бар или се наслаждавате на няколко бири от хладилника, алкохолът и адреналинът могат да причинят загуби при залаганията на живо.

  И накрая от опита си научих едно много специфично правило, на което много от вас биха били на обратното мнение и то е:

  Най-голямата цел за един играч трябва да бъде не да увеличи колкото се може печалбите, а да намали до минимум евентуалните загуби. А след като, с времето бъдат намалени евентуалните загуби, вече може да се започне работа и върху постигането и увеличаването на печалбите. Това е така защото както във всяка професионална сфера, така и при залозите се минава през различни стъпки, перипетии и етапи, докато се напипа точната вакса на успеха. А и старо и доказано правило е, че за да започнеш да печелиш първо трябва да се научиш да губиш, да понасяш несполуките, да умееш да приемаш загубите с чест и достойнство.
   

Сподели Страницата